Wat is exfoliëren?

Wat is exfoliëren van de huid?

Met exfoliatie verwijder je dode huidcellen van de huid om zo de huidtextuur en -kleur te verbeteren, celvernieuwing te stimuleren en het opnamevermogen van de huid te verbeteren. Een ‘exfoliant’ is een ingrediënt dat dode huidcellen verwijdert aan het huidoppervlak, zodat de nieuwe en gladde huid die daaronder zit direct zichtbaar wordt. Je exfolieert de huid circa 2/3x per week. 

Welke soorten exfolianten zijn er?

Er zijn grofweg twee verschillende vormen van exfoliatie: mechanisch en chemisch. De meest bekende variant is de mechanische, en wordt ook wel scrub genoemd; zoals die van Su Bellu. The Sea Exfoliator is op natuurlijke basis ontwikkeld, oftewel mechanisch. Ieder type werkt op zijn eigen manier en heeft zijn eigen unieke voordelen. Zo wordt een chemische exfoliant vooral aanbevolen bij actieve onzuiverheden omdat mechanische exfoliate de huid teveel kan stimuleren (waardoor je de huid kunt irriteren en actieve puistjes juist kunnen verergeren).

 

Wat betekent mechanische exfoliatie?

Bij mechanische exfoliatie worden fysische bestanddelen of tools gebruikt om dode huidcellen door middel van frictie (wrijving) te verwijderen. Denk bijvoorbeeld aan kleine korrelige deeltjes die in een scrub zitten. Bij The Sea Exfoliator zitten er kleine zanddeeltjes in de scrub, rechtstreeks van Sardijnse bodem.

 

Hoe vaak is het gewenst om de huid te exfoliëren?

Hoe vaak je een exfoliant kan gebruiken, is afhankelijk van verschillende factoren. Bijvoorbeeld hoe gevoelig je huid is en wat je huid al gewend is qua huidverzorging. Gemiddeld exfolieer je de huid met de exfoliator van Su Bellu circa 2/3x per week.

 

Terug naar blog