Gezicht onzuiverheden:

Puistjes, mee-eters of acne – een onzuivere huid: het is niet iets waar alleen tieners mee te maken hebben. Ook volwassenen kunnen er last van hebben. Waar bij jongeren de T-zone het grootste probleem is, hebben volwassenen vaak last van onzuiverheden op de wangen, decolleté of rug. Om vergrote en onzuivere poriën te verminderen en te verhelpen, kunt u enkele maatregelen nemen. Het begint bij een goede verzorgingsroutine met de producten van Su Bellu!

Oorzaken onzuiverheden:

De oorzaak van een onzuivere huid of acne is vaak een overmatige talgproductie. De talgklieren in de huidporiën produceren talg, dat normaliter door het haarvat naar het huidoppervlak getransporteerd wordt. Raakt de talgklier verstopt, dan hopen talg en dode huidcellen zich in de porie op, waardoor een mee-eter of puistje ontstaat. Bij het ervaren van veel hormonale veranderingen is de kans op het ontstaan van puistjes groter. Denk bijvoorbeeld aan de pubertijd of een zwangerschap.

Onze huid reageert ook op externe factoren. Zo kunnen puistjes en mee eters ontstaan bij het ervaren van veel stress op het gezicht. Wat exact de invloed is van voedingsmiddelen op het ontstaan van puistjes, is niet wetenschappelijk bewezen.

Wat te doen bij onzuiverheden:

Wat te doen tegen puistjes? Wie onzuiverheden in het gezicht ontdekt, wil hier vaak zo snel mogelijk weer vanaf zijn. Vooral puistjes die ineens opduiken, worden vaak uitgedrukt. Dit is echter niet direct bevorderlijk voor het herstel, aangezien een puistje in principe een kleine ontsteking is. Door het uitdrukken kunnen bacteriën en ontstekingscellen zich naar het omliggende weefsel verspreiden en kleine wondjes kunnen door bacteriën en vuildeeltjes verder verontreinigd worden.

Aangezien ook stresssituaties een onzuivere huid als gevolg kunnen hebben, is het van belang om de huid vooral in hectische tijden en bij veranderingen in het dagelijkse ritme goede ondersteuning te bieden door middel van passende huidverzorging. Het is belangrijk om het gezicht elke ochtend en avond te reinigen met water; dit geldt voor elke huidtype!

Wat helpt tegen onzuiverheden?

Met de volgende producten van Su Bellu kun je onzuiverheden tegen gaan:

The Island Cleanser:

Deze zachte reiniger is geschikt voor elke type huid en rijk aan verschillende soorten oliën en vanille-extract, om je gezicht te voorzien van een voedende reiniging, terwijl de delicate balans van je huid behouden blijft.

The Sea Exfoliator:

Maak kennis met onze revitaliserende Face Scrub: een volledig natuurlijke en krachtige mix van huidverzorgende ingrediënten om je huid te verwennen en haar natuurlijke glans naar buiten te brengen. Onthul de ware helderheid van je huid die je er verfrist, gerevitaliseerd en stralend uit laat zien.

 

 

Terug naar blog