Wat is een skincare routine?

Een huidverzorgingsroutine is de basis van een gezonde huid. Een skincare routine kan er voor ieder anders uitzien. Volg ‘s ochtends en ‘s avonds de volgende 3 stappen voor een gezonde en mooie (basis) huid: reinigen, exfoliëren, voeden en beschermen. Dit is een essentiële routine die aan de behoeften van elk huidtype voldoet.

 

Wat heb je nodig voor een een skincare routine?

Wat je huidtype ook is (en welke leeftijd je ook hebt), je huidverzorgingsroutine bestaat uit minimaal 4 producten: een milde gezichtsreiniger, een exfoliant, een dagcrème en een nachtcrème. Deze producten zijn het namelijk het minimale wat je nodig hebt om je huid langdurig gezond en stralend te houden.

 

De juiste stappen voor een goede skincare routine:

Stap 1: cleansen

Wat je huidbehoeften ook zijn, de eerste stap in je skin care routine zou een reiniging moeten zijn. Waarom? In de ochtend is een reiniging super belangrijk voor het verwijderen van vuil, talg of dode huidcellen die je huid tijdens je slaap heeft verzameld. In de avond verwijdert een reiniger zowel make-up als vuil dat gedurende de dag op je huid is beland. Een reiniger gebruik je om vuil en make-up te verwijderen, een exfoliant verwijdert dode huidcellen, ontstopt poriën en vermindert ontstekingen waardoor je huid weer gaat stralen. Sla je deze stap regelmatig over? Dan zijn jouw poriën vatbaar voor verstoppingen waar bacteriën kunnen ophopen en puistjes kunnen veroorzaken en dat wil je natuurlijk niet. Het schoonmaken en schoon houden is erg belangrijk in een skincare routine. Deze reiniger rijk aan nicinamide en vanille verwijdert vet, vuil en dode huidcellen. Gebruik The Island Cleanser Face Wash dagelijks om puistjes en onzuiverheden te verminderen en nieuwe puistjes te voorkomen.

Stap 2: exfoliëren

Een was-off exfoliant met natuurlijke exfoliatie verwijdert op een milde manier dode huidcellen en zorgt voor een gezonde huid die er jonger uitziet. Ook zorgt The Sea Exfoliator ervoor dat de andere producten uit je huidverzorgingsroutine beter kunnen worden opgenomen door je huid en je de beste skincare routine gebruikt.

Stap 3: hydratatie dagcrème

In de ochtend gebruik je als laatste stap in je skinroutine een dagcrème met de juiste huidverzorging. Bescherm je huid daarom overdag altijd tegen de schadelijke invloeden van de zon. The Emerald Boost dagcremé rijk aan onder andere niacinamide, elastine en collageen is de perfecte cremé voor elke type huid.

Stap 4: hydratatie nachtcrème

In de avond breng je als laatste stap in je routine een nachtcrème aan. Een nachtcrème moet meer doen dan alleen hydrateren. Daarom bevat The Emerald Boost nachtcremè een mix van antioxidanten en huidherstellende ingrediënten die je huidbarrière versterken en het vochtgehalte van je huid op peil houden, zoals macadamia olie en retinol. Zo blijft je huid mooi en gezond. Gebruik een nachtcrème als laatste stap in je avondroutine voor een gladde en jonger uitziende huid.

 

Shop jouw ideale skincare routine!

 

 

Wanneer gebruik je een serum in jouw skincare routine?

Een serum is bedoeld om een specifiek huidprobleem aan te pakken. Zo zijn de meeste serums bedoeld om de kwaliteit van je huid te verbeteren. Hierbij kun je denken aan het tegengaan van huidveroudering, onzuiverheden behandelen of het hydrateren van je droge huid. Met The Blue Magic serum van Su Bellu pak je fijne lijntjes gelijk aan. Het serum is rijk aan hyaluronzuur, niacinamide, cafeïne en pectine.

In de volgende gevallen kun je baat hebben bij het gebruik van een serum:

  • als je last hebt van pigmentvlekken
  • als je last hebt van oneffenheden (bijvoorbeeld rode vlekjes of littekens)
  • als je een droge huid hebt
  • bij huidveroudering

Lees hier meer over het serum!

 

Wanneer gebruik je een masker?

Het gezichtsmasker The Ciao Ciao Pores van Su Bellu gebruik je onder andere om de huid te kalmeren, maar ook voor de volgende punten is het gezichtsmasker van groot belang als extra toevoeging op je skincare routine: 

  • tegen ongewenste rimpels en vermoeidheid
  • verrijkt met peterselie en camille extract
  • reguleert vettigheid in de huid
  • maakt gezichtscontour strakker

Lees hier meer over het gezichtsmasker!

Terug naar blog